fbpx

Mikroinvertterit

Mikroinvertterijärjestelmässä jokainen aurinkomoduuli on kytketty erikseen invertterille, kuten ylemmässä kuvassa on havainnollistettu. Tällöin jokainen moduuli on ohjattavissa erikseen. Mikroinverttereiltä sähkö kulkeutuu yhteiseen runkokaapeliin, joka viedään sähkökeskukselle. Järjestelmässä siis kaikki komponentit sijoitetaan katolle, aurinkopaneelien alle suojaan. Ylemmän kuvan esimerkkitapauksessa yhden paneelin päälle lankeava varjo rajoittaa kyseisen paneelin tehon 50% kokonaistehosta, jolloin vain yhden paneelin tuotanto puolittuu, vaikuttamatta kokonaistehoon.

Perinteinen järjestelmä

Perinteisessä järjestelmässä aurinkomoduulit kytketään toisiinsa kiinni sarjaankytkennällä. Tämä sarja kytketään talon seisässä sijaitsevalle invertterille. Aurinkopaneelien ollessa sarjassa, määrää yksittäinen paneeli koko sarjan sähköntuotannon. Kaikki sarjassa ovevat aurinkopaneelit voivat tuottaa vain yhtä paljon sähköä kuin huonoiten tuottava moduuli. Perinteisessä järjsestelmässä siis koko sarja on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Ylemmän kuvan esimerkissä pilven varjo rajoittaa ensimmäisen aurinkopaneelin tehon 50% kokonaistehosta, jolloin muut paneelit toimivat myös puolella teholla. Näin koko järjestelmän tuotettu energia puolittuu.

Mikroinvertterien muut edut

TURVALLISUUS

 Kaikkien laitteiden jäädessä katolle aurinkomoduulien alle suojaan, turvallisuus paranee. Katolta sähkökeskukselle vedetään 230V vaihtojännite kumikaapeli turvakytkimen kautta, jolloin korkeajännitteisiä tasavirtakaapeleita ja liitoksia ei tarvita. 

OHJAUS JA SEURANTA

Jokaisen aurinkomoduulin kytkeytyessä erikseen mikroinverttereihin, kyetään jokaista yksittäistä paneelia seuraamaan ja ohjailemaan kännykkäsovelluksen kautta. Tällöin mahdollinen vika yksittäisessä paneelissa pystytään paikantamaan tarkasti reaaliajassa.

ESTEETTISYYS

Invertterien ja kytkentöjen jäädessä katolle sekä vaihtovirtakaapeliston ansiosta järjestelmä on huomaamaton. Vaihtovirtakaapelit saadaan piilotettua helpommin ja usein ainoa järjestelmän näkyvä osa on katolla sijaitsevat aurinkopaneelit.

Pyydä tarjous

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä ja annamme tarjouksen kiinteistöllesi sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä.

Täytä alta löytyvä lomake niin otamme yhteyttä

Tietosuojaseloste

Uudenmaan Aurinkovoima Oy

Y-tunnus: 3274604-2

Hermannintie 3, 11710 Riihimäki

info@uudenmaanaurinkovoima.fi

045 264 9198

× Whatsapp